FMI: Daca vreti un minister pentru fondurile UE, dati-i drumul!

Marti, 02 August 2011, ora 12:15
1747 citiri
FMI: Daca vreti un minister pentru fondurile UE, dati-i drumul!

"Daca Guvernul considera necesara infiintarea unui minister pentru absorbtia fondurilor europene atunci sa-i dea drumul", a declarat seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, potrivit NewsIn. 

"Nu cred ca va fi nevoie ca Bruxelles-ul sa aprobe infiintarea unui minister pentru absorbtia fondurilor europene si sincer cred ca vor saluta o astfel de initiativa.

Unele tari au infiintat ministere pentru gestionarea fondurilor europene, altele nu. Exista tari din ambele categorii care au avut succes. Daca aceasta este calea pe care Romania vrea sa o urmeze este in regula, nu conteaza ce structura va fi, ci conteaza rezultatele obtinute. Sfatul meu pentru Guvernul Romaniei: Faceti tot ce este nevoie, daca e nevoie de un minister, dati-i drumul!", a spus Franks.

Presedintele Traian Basescu a declarat saptamana trecuta ca ministerul pentru fondurile europene va fi infiintat la toamna, cand isi reia activitatea Parlamentul, iar el deja stie cine va fi detinatorul portofoliului, fiind un om "credibil la Bruxelles", convenit deja cu premierul.

Intrebat daca noul minister pentru fonduri europene va mai fi infiintat, Traian Basescu a raspuns ca in mod "categoric" acesta va exista, fiind un obiectiv asumat in relatia cu UE, insa nu a dorit initial sa spuna cine va detine portofoliul. "N-are relevanta numele, va stabili premierul, coalitia, cine, dar structura se va crea", a spus seful statului, precizand ca trebuie sa fie "un om credibil la Bruxelles".

Ulterior, Traian Basescu a recunoscut ca persoana a fost deja decisa in discutia cu premierul Emil Boc. "Nu fac un secret din a va spune ca stiu cine va fi. E convenit cu premierul. Va fi la momentul la care Parlamentul este aici", a precizat presedintele.

Cat priveste noul minister, presedintele a subliniat ca nu va avea un rol de administrare, deci nu va avea responsabilitate asupra autoritatilor de management care vor ramane la nivelul celorlalte ministere, ci va reprezenta o structura de control. Astfel, a explicat presedintele, vor fi puse sub o singura structura toate autoritatile de control.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#minister fonduri europene, #fmi fonduri ue, #fonduri ue, #fmi , #stiri FMI