FMI despre Romania: Sansele de a ramane in recesiune, sub 10%

Marti, 08 Februarie 2011, ora 17:38
1048 citiri
FMI despre Romania: Sansele de a ramane in recesiune, sub 10%

FMI mizeaza pe reluarea cresterii economice in acest an, desi nu exclude in totalitate posibilitatea ca Romania sa ramana in recesiune pentru al treilea an consecutiv, insa sansele pentru un astfel de scenariu sunt de sub 10%, a declarat pentru MEDIAFAX seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks.

"Sunt destul de increzator ca Romania va avea crestere economica. Nu sunt sigur ca 1,5% (estimarea din acordul actual cu FMI - n.r.). Poate fi mai mult sau poate fi mai putin pentru ca exista o marja in jurul previziunii. Dar mai mult decat zero este un pariu destul de sigur", a spus Franks.

El nu exclude posibilitatea ca economia Romaniei sa ramana in recesiune pentru al treilea an consecutiv, insa a precizat ca sansele pentru un astfel de scenariu sunt destul de reduse.

"Probabilitatea unei cresteri economice negative este destul de mica, mai mica de 10%", a adaugat Franks.

Media estimarilor analistilor economici din Romania indica pentru acest an o crestere economica de 0,7%.

Economia a intrat in recesiune in trimestrul al treilea din 2008. Incepand de atunci, PIB-ul a inregistrat scaderi in fiecare trimestru, exceptand cresterea usoara, de 0,1%, din trimestrul al treilea din 2009.

Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#fmi, #recesiune, #crestere economica, #jeffrey frnaks , #stiri FMI