FMI, gata sa ajute financiar Grecia

Joi, 12 Mai 2011, ora 17:04
1123 citiri
FMI, gata sa ajute financiar Grecia

Fondul Monetar International (FMI) este pregatit sa asigure Greciei un ajutor financiar suplimentar daca statul elen cere acest lucru, a declarat, joi, directorul departamentului european al Fondului, Antonio Borges, citat de Reuters, anunta Mediafax.

Intrebat daca ar putea exista un nou pachet financiar pentru a ajuta Grecia sa duca la capat programul de recuperare fiscala anuntat, Borges a afirmat ca Fondul este deschis acestei posibilitati. 

"Grecia trebuie sa adopte initiativa, insa pana acum nu ne-a abordat. FMI este pregatit sa ofere sprijin suplimentar, aceasta fiind politica institutiei", a afirmat el.

Programul de ajutor financiar conditionat de masuri de austeritate a fost, probabil, cel mai bun lucru care se putea intampla Greciei, chiar daca persista indoiala ca obiectivele ar fi prea ambitioase, a adaugat Borges.

FMI va decide in iunie daca guvernul de la Atena va primi o transa de 12 miliarde de euro, parte a pachetului de ajutor financiar in valoare de 110 miliarde de euro primit de Atena anul trecut, la care participa si Uniunea Europeana.

#fmi, #grecia, #ajutor financiar grecia , #stiri FMI