FMI: Guvernele pun in pericol redresarea economica

Vineri, 11 Septembrie 2009, ora 17:20
1517 citiri
FMI: Guvernele pun in pericol redresarea economica

Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, considera ca redresarea economica ar avea de suferit, daca guvernele vor renunta prea devreme la programele de stimulare, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

"Sa nu credem ca am lasat criza in urma. Ne aflam inca in plina criza economica, chiar daca putem vedea lumina de la capatul tunelului", a afirmat seful FMI intr-un interviu acordat cotodianului francez Le Monde, care va fi publicat sambata.

Strauss-Kahn a atentionat ca lumea financiara nu a scapat inca de criza si ca aceasta este inca in plina desfasurare, desi indicatorii economici s-au imbunatatit, iar pietele de capital au inregistrat o evolutie pozitiva.

In plus, Strauss-Kahn a avertizat ca somajul va continua sa creasca si in 2010.

Secretarul Trezoreriei SUA, Timothy Geithner, a declarat, joi, ca Statele Unite se afla in pozitia de a-si dezvolta strategia, pe masura ce economia trece de la reactia la criza la redresare.

El a spus ulterior ca va mai dura mult pana cand redresarea reala se va instala, si ca sunt necesare masuri de stimulare care sa fie mentinute pana cand cresterea economica va deveni sustenabila.

Jose Manuel Gonzalez-Paramo, membru in conducerea Bancii Centrale Europene, a aratat la randul sau ca BCE sustine recomandarea Comisiei Europene, ca inceputul retragerii masurilor de stimulare sa aiba loc la jumatatea anului 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#economica, #fmi, #guverne, #redresare , #stiri FMI