FMI: Guvernul Letoniei a ajuns la un acord pentru a reduce cheltuielile bugetare

Luni, 12 Octombrie 2009, ora 17:32
1126 citiri
FMI: Guvernul Letoniei a ajuns la un acord pentru a reduce cheltuielile bugetare

Coalitia guvernamentala din Letonia a ajuns la un acord in ceea ce priveste reducerile bugetare solicitate de Fondul Monetar International (FMI) si de ceilalti finantatori internationali, a anuntat luni ministrul de finante, Einars Repse, citat de AFP, preluat de NewsIn.

"Este evident ca Letonia isi va respecta toate obligatiile fata de creditorii internationali", a declarat Repse, adaugand ca detaliile legate de aceste reduceri, menite sa diminueze deficitul bugetar, vor fi publicate peste o saptamana.

Premierul leton, Valdis Dombrovskis, a declarat la randul sau ca guvernul va trebui sa "coordoneze consolidarea bugetului cu creditorii internationali si sa ajunga la un acord in cadrul coalitiei".

"Vom putea apoi sa mergem mai departe", a spus el. Letonia trebuie sa respecte o serie de conditii impuse de grupul de creditori internationali coordonat de FMI, de la care a primit o linie de creditare ce ar putea ajunge la 7,5 miliarde euro, si in cadrul careia Comisia Europeana participa cu 3,1 miliarde euro.

Riga a obtinut pana in prezent deblocarea primelor doua transe ale imprumutului si se confrunta cu presiuni din partea FMI, UE si Suediei, pentru a respecta angajamentele initiale. 

 

#fmi, # cheltuieli, # letonia, # imprumut , #stiri FMI