FMI incepe marti o noua vizita de evaluare in Romania

Luni, 21 Octombrie 2013, ora 13:57
1687 citiri
FMI incepe marti o noua vizita de evaluare in Romania

O Misiune a Fondului Monetar International va face o vizita la Bucuresti, in perioada 22 octombrie - 5 noiembrie 2013, pentru discutii privind evaluarea Acordului Stand-By cu Romania, care a fost aprobat pe 27 septembrie 2013, de Boardul Fondului.

"Misiunea va discuta cu autoritatile romane evolutiile economice recente si prioritatile reformei economice. Misiunea FMI, condusa de Andrea Schaechter, va avea loc in comun cu echipe ale Comisiei Europene si Bancii Mondiale si pe langa autoritati, vor avea loc intalniri cu reprezentanti ai partidelor politice, sindicatelor, asociatiilor de afaceri, ai bancilor si cu organizatii ale societatii civile. Rezultatele vor fi facute publice la sfarsitul misiunii", arata un comunicat emis de reprezentantul rezident al FMI pentru Romania si Bulgaria, Guillermo Tolosa.

Boardul Fondului Monetar International a aprobat, pe 27 septembrie, scrisoarea de intentie transmisa de autoritatile romane pentru incheierea unui nou acord de tip preventiv in valoare de aproximativ doua miliarde de euro, pentru o perioada de doi ani, la care se adauga alte doua miliarde de euro de la Comisia Europeana.

Acesta este al treilea acord solicitat de Romania Fondului Monetar International, de la declansarea crizei economice. Primul a fost incheiat in 2009, iar al doilea, de tip preventiv, in 2011.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#vizita evaluare FMI, #acord FMI standby Romania, #imprumut Romania FMI , #stiri FMI