FMI, ingrijorat ca nu mai primeste banii de la Romania

Sambata, 02 Aprilie 2011, ora 21:31
1577 citiri
FMI, ingrijorat ca nu mai primeste banii de la Romania

Fondul Monetar International a evaluat drept "semnificative" riscurile ca Romania sa aiba dificultati in rambursarea imprumutului contractat, printre acestea numarandu-se tensiunile politice interne si turbulentele de la periferia zonei euro, anunta NewsIn.

Exporturile romanesti ar putea fi afectate de o eventuala revenire sub asteptari a economiei vest-europene iar fluxurile de capital catre Romania ar putea fi perturbate de problemele din zona euro, se arata in raportul de tara publicat de FMI.

In astfel de circumstante, exista riscul ca bancile straine sa fie puse in imposibilitatea de a-si mentine expunerea in Romania, in ciuda angajamentului lor de a face acest lucru.

Nu sunt neglijate nici riscurile ca tensiunile politice interne sa conduca la o inversare a masurilor luate pentru succesul programului de asistenta financiara, desi autoritatile romane s-au angajat sa il respecte.

Totusi, istoricul Romaniei in privinta obligatiilor sale externe ofera siguranta ca obligatiile financiare catre Fond vor fi indeplinite la timp, potrivit documentului. 

#fmi, #bani, #crestere economica, #romania , #stiri FMI