Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

FMI, mai sceptic cu privire la cresterea economiei mondiale

FMI, mai sceptic cu privire la cresterea economiei mondiale

Fondul Monetar International (FMI) va revizui in scadere estimarile privind cresterea economiei mondiale, potrivit agentiei italiene Ansa, care citeaza o versiune preliminara a previziunilor economice ale institutiei, anunta Mediafax.

 


FMI anticipeaza un avans al economiei mondiale de 4% in acest an si de 4,2% in 2012, potrivit Ansa, care pe 29 august cita o alta versiune a previziunilor FMI, potrivit careia cresterea din acest an va fi de 4,2%, iar cea de anul viitor de 4,3%.Fondul urmeaza sa publice noile previziuni economice oficiale ale institutiei pe 20 septembrie. Institutia financiara anticipa in previziunile oficiale publicate in iunie ca economia mondiala va urca in acest an cu 4,3%, iar in 2012 cu 4,5%.Potrivit Ansa, revizuirea in scadere este determinata in special de incetinirea activitatilor din zona euro, pentru care estimarile au fost reduse la de la 1,9% la 1,7% pentru acest an si de la 1,4% la 1,3% pentru 2012.Comparatia este facuta cu varianta preliminara din 29 august a previziunilor.In iunie, Fondul se astepta la un avans de 2% in acest an si de 1,7% pentru cel viitor. Pentru tarile emergente, estimarile au fost reduse la 6,5%, respectiv 6,2%, de la nivelul de 6,6% si 6,4% anticipat in iunie.In cazul Statelor Unite, previziunile de crestere, de 1,6% pentru anul curent si 2% in 2112, nu au fost modificate fata de august.In iunie, FMI se astepta ca economia SUA sa avanseze cu 2,5% in acest an si 2,7% in 2012. 
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 978 ori
Citeste mai multe desprefmi economie crestere economie mondiala