FMI: Moneda euro are nevoie de sprijinul unei uniuni bancare

Marti, 10 Iulie 2012, ora 13:43
1212 citiri
FMI: Moneda euro are nevoie de sprijinul unei uniuni bancare

Directorul Fondului Monetar International, Christine Lagarde, a afirmat marti la Jakarta (Indonezia) ca moneda euro are nevoie de sprijinul unei uniuni bancare si a avertizat ca lumea nu poate astepta la nesfarsit ca Europa sa-si rezolve criza, relateaza agentia EFE.

"Uniunea Monetara trebuie insotita de o uniune bancara", a precizat Christine Lagarde intr-un discurs sustinut la Forumul de afaceri ASEAN - America Latina. Ea a mai afirmat ca are incredere ca schimbarile realizate de statele din zona euro o vor face sa progreseze, dar a avertizat ca nicio tara nu este imuna in fata crizei provocata de problemele datoriei publice ale unor state europene. Þarile din zona euro "se confrunta cu o imensa provocare", a mai spus directorul FMI, care avertizeaza si ca situatia economica globala este "preocupanta", avertizand asupra pericolelor protectionismului.

Facand referire la Asia, Christine Lagarde sustine ca "restul lumii nu se afla in aceeasi situatie buna in care se gaseste aceasta zona" si a avertizat ca un alt risc major pentru economia mondiala il constituie ajustarea fiscala severa la care ar putea fi nevoita sa recurga SUA la inceputul anului viitor, intrucat o asemenea ajustare ar putea sa dauneze cresterii economice americane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#FMI moneda euro, #uniune bancara moneda euro, #FMI uniune bancara europeana , #stiri FMI