FMI nu accepta cresterea deficitului

Luni, 03 Mai 2010, ora 17:49
1455 citiri
FMI nu accepta cresterea deficitului

FMI nu accepta cresterea deficitului bugetar pentru a aloca mai multi bani pentru investitiile in infrastructura si recomanda Guvernului sa reduca alte cheltuieli pentru a investi banii economisiti, a declarat ministrul Radu Berceanu la finalul discutiilor de luni cu reprezentantii Fondului, transmite NewsIn.

"Nu accepta un deficit mai mare", a precizat la finalul negocierilor cu reprezentanmtii Fondului Monetar International (FMI) ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Brceanu.

Inainte de a intra la discutiile cu oficialii straini de la Ministerul Finantelor, Berceanu a anuntat ca va cere FMI cresterea cheltuielilor cu 0,4-0,5% din PIB pentru realizarea investitiilor in infrastructura si a avertizat ca economia Romaniei va scadea si in 2010 daca Fondul Monetar International (FMI) nu va accepta cresterea deficitului bugetar.

"Raspunsul lor a fost ca aveti mai multe posibilitati: fie mariti incasarile la buget si din banii economisiti sa faceti aceste investitii, ori taiati din cheltuielile nejustificate pe care le aveti la ora actuala in buget si banii care va raman sa-i folositi pentru aceste investitii, ori sa gasiti o formula de a implica capitalul privat, deci pana la urma parteneriatul public privat care s-a vazut ca nu a prea mers", a explicat Radu Berceanu.

Ministrul Transporturilor a spus ca negocierile purtate cu reprezentantii "nu au fost simple", intrucat "avem destul de multe probleme in ceea ce priveste veniturile la buget si in ce priveste cheltuielile care nu ar trebui sa fie atat de mari".

"Veniturile care nu sunt suficiente creeaza foarte mari probleme", a adaugat ministrul.

Radu Berceanu a mai spus ca luni nu s-a discutat despre reducerea personalului din companiile de stat, explicand ca "nu neaparat prin disponibilizari se pot reduce cheltuielile".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertismentul șefei FMI privind inflația din țările bogate: „Să nu ne pripim în ultimul ceas”
Avertismentul șefei FMI privind inflația din țările bogate: „Să nu ne pripim în ultimul ceas”
Șefa Fondului Monetar Internațional (FMI), Kristalina Georgieva, cere prudență. Ea a declarat joi, 11 aprilie, că, deși inflația a scăzut mai repede decât spuneau pronosticurile,...
#deficit, #fmi , #stiri FMI