FMI: Nu am decis noi taierea salariilor bugetarilor

Vineri, 21 Mai 2010, ora 11:51
1344 citiri
FMI: Nu am decis noi taierea salariilor bugetarilor

FMI nu a specificat si nici nu a insistat asupra taierii salariilor bugetarilor in Romania, aceasta a fost decizia Guvernului Romaniei si este important ca cei vulnerabili sa fie protejati, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, Caroline Atkinson, director pentru relatii externe in cadrul FMI, informeaza NewsIn.

"Am convenit cu Guvernul Romaniei ca trebuie restranse cheltuielile bugetare, ca sa punem programul pe picioare. Vreau sa reamintesc ca scopul final al programului este ca Romania sa aiba finante publice solide, care sa permita revenirea economica", a precizat oficialul FMI.

"Si, bineinteles, exista posibilitatea unei combinatii intre reducerea cheltuielilor si cresterea taxelor, masuri prin care s-ar putea ajusta deficitul bugetar", a adaugat Caroline Atkinson.

"Guvernul Romaniei a ales sa se concentreze pe reducerea cheltuielilor, in special pe taierea salariilor. Aceasta a fost decizia Guvernului", a subliniat Atkinson, care, intrebata daca FMI ar fi dispus la o renegociere a programului cu Romania, in conditiile in care masurile anuntate de Guvernul Boc au stranit controverse si proteste, a evitat un raspuns direct.

"Nu exista optiuni simple cand vorbim despre reduceri bugetare. Noi am precizat ca, in Romania, ca in orice alta tara, este foarte important ca cei vulnerabili sa fie protejati, iar masurile cu impact social major sa fie limitate", a mai spus directorul pentru relatii externe al FMI.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#cheltuieli, #fmi, #reducere, #salarii , #stiri FMI