FMI nu exclude suplimentarea sprijinului financiar acordat Greciei

Vineri, 17 Septembrie 2010, ora 13:42
1446 citiri
FMI nu exclude suplimentarea sprijinului financiar acordat Greciei

Fondul Monetar International (FMI) nu exclude suplimentarea sprijinului financiar acordat Greciei, daca va fi nevoie, pentru a ajuta statul elen sa evite o eventuala intrare in incapacitate de plata, potrivit unei surse apropiate situatiei, citata de Wall Street Journal, transmite Mediafax.

 

FMI, statele Uniunii Europene (UE) si Banca Centrala Europeana au stabilit in luna mai un pachet de salvare de 110 miliarde de euro pentru Grecia, pe o durata de trei ani. In schimbul acestuia, Atena s-a angajat sa introduca masuri stricte de austeritate.


"In pofida sprijinului substantial de care Grecia a beneficiat pana acum, nu este exclus un acord aditional cu FMI dupa expirarea celui actual, de trei ani", a afirmat sursa.


FMI si alti creditori internationali nu vor lasa Grecia sa intre in faliment daca nu va reusi sa recastige increderea investitorilor, chiar daca respecta conditiile acordului de asistenta financiara.


Grecia depinde aproape integral de finantarile primite de la Fond si UE.


Atena nu poate apela la pietele financiare internationale, deoarece costurile imprumuturilor sunt extrem de ridicate.


"FMI se asteapta, insa, ca Grecia sa revina pe piete anul viitor, in conditii normale. Astfel, Fondul apreciaza ca nu va fi nevoie de un nou pachet de finantare", a mentionat sursa.

 

Analistii pietelor financiare se tem ca, in pofida reasigurarilor Atenei, Grecia va intra in incapacitate de plata din cauza datoriilor, in cazul in care costul imprumuturilor ramane la un nivel exagerat de mare dupa expirarea acordului de finantate UE/FMI, in 2012. Statul elen se confrunta cu datorii de 300 de miliarde de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#fmi, #grecia, #sprijin, #financiar , #stiri FMI