FMI: Romania are nevoie de masuri ambitioase

Sambata, 08 Mai 2010, ora 02:20
1684 citiri
FMI: Romania are nevoie de masuri ambitioase

Presedintele Basescu a anuntat un program ambitios, iar Romania are nevoie acum de masuri ambitioase, a declarat seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, mentionand ca data la care boardul FMI va discuta eliberarea urmatoarei transe va depinde de rapiditatea realizarii anumitor angajamente asumate, informeaza Mediafax.

"Pachetul complet asupra caruia vom conveni va fi public dupa acordul final, dar ceea ce a anuntat presedintele Basescu a fost un set foarte ambitios pentru reducerea cheltuielilor.

Romania are nevoie acum de masuri ambitioase", a afirmat oficialul FMI.

El a precizat ca pachetul de masuri negociat va cuprinde si unele actiuni care trebuie realizate inainte ca boardul FMI sa discute despre eliberarea urmatoarei transe.

Franks a afirmat ca au fost inregistrate progrese in cadrul negocierilor si ca discutiile vor continua sambata, cand delegatia FMI se va intalni si cu premierul Emil Boc.

Oficialul FMI a precizat ca deocamdata nu au fost stabilite cifrele finale.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca transa urmatoare de la FMI ar fi trebuit eliberata in partea a doua a lunii iunie, dar cu certitudine vor fi introduse benchmark-uri care vor face ca transa sa intre "pentru luna iulie", pentru ca Guvernul sa probeze ca este angajat in masurile convenite.

Seful statului a mai anuntat ca pensiile vor scadea cu 15%, salariile din sistemul bugetar cu 25%, inclusiv salariul minim, si vor fi reduse "masiv subventiile", banii urmand sa fie alocati tintit "catre cei care au nevoie de sprijin financiar".

Basescu a mentionat si ca ajutorul de somaj va scadea cu 15%. 

#romania, #fmi, #masuri, #ambitioase, #reducere, #salarii, #bugetari , #stiri FMI