FMI se pregateste de perioada post-criza

Vineri, 04 Decembrie 2009, ora 13:12
1145 citiri
FMI se pregateste de perioada post-criza

Fondul Monetar International (FMI) a anuntat ca se pregateste sa faca fata dificultatilor post-criza, pentru a sustine revenirea economiei la nivel international si pentru a construi o economie mondiala mai puternica, relateaza AFP, preluat de NewsIn.

FMI a facut acest anunt la publicarea programului de lucru al consiliului administrativ pentru urmatoarele luni, ce este axat pe patru mari probleme, formulate in cadrul reuniunii generale de la Istanbul de la inceputul lunii octombrie: mandatul Fondului, rolul in finantare, supravegherea multilaterala si buna coordonare a economiei.

"Programul de lucru este ambitios si realizabil, si, in orice caz, necesar", a declarat directorul general FMI, Dominique Strauss-Kahn, citat in comunicat.

Subliniind faptul ca statele membre au anuntat ca vor mentine masurile de relansare pana la asigurarea unei reveniri durabile, FMI a anuntat ca a inceput sa analizeze diferite "strategii de iesire din criza", pentru a le ajuta sa atinga acest obiectiv.

In ceea ce priveste noua infatisare a economiei mondiale, FMI a anuntat ca are in vedere patru obiective: consolidarea sistemului financiar international, intarirea supravegherii, de catre Fond, a celor mai importante state membre, pentru echilibrarea sistemului, reformarea FMI (reformarea drepturilor de vot si a modului de functionare) si majorarea sprijinului oferit tarilor sarace. 

 

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
#criza, #economie, #fmi, #masuri, #relansare , #stiri FMI