FMI se va intalni cu Asociatia Companiilor de Utilitati din Energie

Marti, 03 Mai 2011, ora 18:28
1175 citiri
FMI se va intalni cu Asociatia Companiilor de Utilitati din Energie

Fondul Monetar International (FMI) si Asociatia Companiilor de Utilitati in Energie (ACUE) vor avea miercuri, incepand cu ora 16.00, o intalnire de lucru, conform NewsIn.

"ACUE va discuta miercuri cu FMI problemele legate de pretul gazului, liberalizarea pietei energiei si datoriile companiilor de stat catre terti", se arata in comunicat.

Evenimentul face parte dintr-o serie de intalniri pe care membrii delagatiei FMI le au in mod regulat cu reprezentantii asociatiilor patronale, profesionale si sindicale din Romania, inca de la demararea primelor negocieri privind acordurile de imprumut pentru tara noastra.

"Principalele teme ale discutiilor de pe agenda de lucru vizeaza subiecte referitoare la starea si evolutia pietei de energie din Romania, axandu-se in special pe dereglementarea preturilor finale ale gazelor naturale, liberalizarea pietei si datoriile companiilor de stat catre furnizori, precum cele ale companiei CFR. Un alt subiect al discutiilor va fi cel legat de cadrul legislativ si situatia proiectelor off-shore care pot reprezenta un pas important catre independenta energetica a Romaniei fata de diversificarea surselor de furnizare a energiei in general, si a gazelor naturale in special", informeaza comunicatul.

Asociatia Companiilor de Utilitati din Energie (ACUE) reuneste ca membri unii dintre cei mai importanti operatori din domeniul industriei energetice din Romania. Asociatia Companiilor de Utilitati din Energie a fost constituita in scopul reprezentarii si apararii intereselor membrilor sai in relatiile cu autoritatile publice, cu sindicatele si cu alte persoane juridice si fizice, atat in plan national, cat si international potrivit statutului si in acord cu prevederile legale. De asemenea, asociatia isi concentreaza activitatile pe elaborarea, implementarea si sprijinirea regulilor privind asigurarea concurentei pe piata de energie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#Asociatia Companiilor de Utilitati din Energie, #fmi, #pretul gazelor , #stiri FMI