FMI sprijina masurile sociale si economice ale guvernului bulgar

Joi, 04 Iulie 2013, ora 09:20
1133 citiri
FMI sprijina masurile sociale si economice ale guvernului bulgar

Fondul Monetar International (FMI) si-a exprimat miercuri sprijinul pentru guvernul bulgar, puternic criticat de catre populatie, in eforturile sale de a ajuta persoanele cele mai defavorizate si intreprinderile, mentinand in acelasi timp o anumita stabilitate fiscala.

Seful misiunii FMI, Michele Shannon, a salutat "vointa noului guvern bulgar de a mentine continuitatea politicilor macroeconomice, de a consolida protectia celor mai vulnerabili in societate si de a aborda rigiditatile structurale cheie", informeaza joi AFP.

Ea s-a referit de asemenea la eliminarea barierelor administrative pentru intreprinderi, cresterea eficientei serviciilor publice si a increderii populatiei in sistemul judiciar si lupta impotriva coruptiei ca fiind "elemente esentiale pentru a sustine cresterea si ocuparea fortei de munca".

Guvernul de tehnocrati condus de economistul Plamen Oresarski, la putere de o luna de zile, se confrunta cu un val masiv de proteste izbucnite dupa numirea la 14 iunie in fruntea Agentiei Nationale de Securitate (DANS) a unui deputat controversat, Delian Peevski. Mogulul media de 32 de ani, care are legaturi cu o banca importanta, este suspectat de activitati ilegale de catre opinia publica.

Aproximativ 5.000 de persoane s-au adunat miercuri, pentru a 20-a zi consecutiv, in fata parlamentului si a sediului guvernului de la Sofia, scandand lozinci precum "Demisia!" si "Mafia!" la adresa oficialilor suspectati de luare de mita de la comunitatea de afaceri.

#austeritate Bulgaria, #criza economica Bulgaria, #sprijin FMI Bulgaria, #proteste bulgaria , #stiri FMI