FMI sustine financiar Republica Moldova

Joi, 23 Aprilie 2009, ora 10:23
1215 citiri
FMI sustine financiar Republica Moldova

Fondul Monetar International (FMI) este pregatit sa acorde sustinere Republicii Moldova in procesul de depasire a crizei financiare, a declarat reprezentantul permanent al FMI in R. Moldova, Johan Mathisen, in cadrul unei conferinte sustinute ieri la Chisinau, relateaza BASA-press.

Potrivit oficialului, misiunea FMI care se afla saptamana aceasta la Chisinau va purta discutii cu autoritatile interimare moldovenesti pentru o analiza a situatiei macroeconomice din Republica Moldova, precizeaza Mediafax.

"Daca discutiile vor fi productive, echipa FMI va reveni pentru finalizarea negocierilor dupa numirea in functie a noului Guvern", a declarat Johan Mathisen.

Mathisen a apreciat, in cadrul aceleiasi conferinte, ca in contextul situatiei de recesiune cu care se confrunta Republica Moldova, la fel ca alte state, autoritatile trebuie sa dea dovada de consecventa, precizand, in acest context, ca procesul de obtinere a unei finantari externe este in genereal de durata.

In luna februarie, seful Misiunii FMI pentru Republica Moldova, Graeme Justice, a declarat in cadrul unei intrevederi cu premierul Zinaida Greceanii ca FMI, alaturi de donatorii internationali, este dispus sa acorde R. Moldova asistenta pentru depasirea consecintelor crizei financiare globale.

#criza, #economica, #externe, #finantari, #fmi, #recesiune , #stiri FMI