FMI va permite Ungariei sa tinteasca un deficit bugetar de 3,9% din PIB

Miercuri, 13 Mai 2009, ora 14:54
1144 citiri
FMI va permite Ungariei sa tinteasca un deficit bugetar de 3,9% din PIB

Fondul Monetar International (FMI) va permite guvernului ungar sa tinteasca un deficit bugetar de 3,9% din produsul intern brut (PIB) pentru 2009, fata de actuala tinta de 2,9% din PIB, conform cotidianului Vilaggazdasag, care citeaza surse apropiate FMI, scrie Reuters, citat de NewsIn.

De asemenea, oficialii ungari vor putea urca estimarile privind comprimarea economica la 6,7% pentru 2009, fata de previziunile actuale de 5,5 - 6%.

Oficiali ai FMI si ai Uniunii Europene se afla momentan in Ungaria, unde vor purta discutii cu oficialii guvernamentali pana in 18 mai.

Ungaria a evitat un colaps financiar in octombrie 2008 cu ajutorul unui pachet de sprijin de 25,1 miliarde dolari, coordonat de Fondul Monetar International (FMI).

Ungaria - care este o economie mica, dependenta de exporturi - a fost grav lovita de criza economica mondiala. Guvernul Ungariei se asteapta ca produsul intern brut (PIB) sa scada intre 5 si 6% in 2009, peste asteptarile anterioare, din cauza incetinirii puternice a cresterii economice din Europa Occidentala.

O comprimare mai puternica ar putea presupune alte reduceri ale cheltuielilor bugetare, peste cele 200 miliarde de forinti (898 milioane dolari) anuntate in februrie, pentru temperarea deficitului bugetar in linie cu termenii impusi de acordul din octombrie cu FMI. 

#FMI, # deficit, # inflatie, # UE , #stiri FMI