FMI vrea ca autoritatile romane sa fie "constructive"

Sambata, 26 Iunie 2010, ora 00:10
1333 citiri
FMI vrea ca autoritatile romane sa fie "constructive"

Fondul Monetar International vrea ca autoritatile romane sa vina cu solutii "constructive" in ceea ce priveste transpunerea in legislatie a masurilor de ajustare fiscala, pentru ca nu doreste esecul unui acord in regiune, a declarat pentru MEDIAFAX Timothy Ash, analist la RBS.

"Virarea transei de la FMI va depinde de capacitatea Guvernului de a transpune in legislatie ajustarile fiscale. Nu cred ca FMI va vira finantarile fara rezolvarea acestei chestiuni. Cred ca FMI va vrea sa vada propuneri constructive, in conditiile in care nu vrea sa vada esecul unui program regional ... dar Romania va trebui sa faca ceva in cele din urma", a spus Ash.

El a aratat ca noile dificultati de pe plan local arata ca implementarea unei austeritati bugetare "severe" si a reformei structurale este foarte dificila, in special in Romania.

Referitor la o posibila majorare a taxelor, Ash considera ca o asemenea masura nu va fi o "veste buna" pentru economie, iar Romania va putea concura mult mai greu cu alte state din regiune pentru atragerea investitiilor straine directe, care sunt deja mult mai reduse.

"Cresterea economica slaba din statele din vestul Europei va prelungi recesiunea (in Romania - n.r.). Anul 2010 se pare ca va fi un an dificil, iar perspectiva pentru 2011 nu este cu mult mai buna", a concluzionat Ash. 

#fmi, #autoritati, #romane, #imprumut , #stiri FMI