FMI vrea sa creeze un fond pentru lupta cu incalzirea climei

Duminica, 31 Ianuarie 2010, ora 17:04
1155 citiri
FMI vrea sa creeze un fond pentru lupta cu incalzirea climei

Fondul Monetar International (FMI) lucreaza la infiintarea unui "fond verde" de pana la 100 de miliarde de dolari pentru a ajuta statele membre sa faca fata consecintelor incalzirii climei, a anuntat directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn. 

Conducerea FMI va initia discutii cu bancile centrale si ministrii de Finante din statele membre pentru a analiza viabilitatea acestui fond verde, care ar putea fi constituit din drepturi speciale de tragere echivalente cu pana la 100 de miliarde de dolari pe an, a precizat Strauss-Kahn, citat de Mediafax.

Ajutorul statelor industrializate pentru tarile in curs de dezvoltare este unul dintre principalele puncte de divergenta in negocierile pentru incheierea unui nou tratat destinat luptei contra schimbarilor climatice.

Insa criza economica a dus la majorarea datoriilor statelor industrializate, ceea ce le-a facut pe acestea mai reticente in a acorda ajutoare tarilor in curs de dezvoltare, a subliniat seful FMI.

Membrii Fondului au acceptat anul trecut sa emita drepturi speciale de tragere echivalente cu 250 de miliarde de dolari pentru a majora lichiditatile institutiei financiare internationale si a ajuta FMI sa faca fata reducerii rezervelor din cauza crizei economice. 

#fmi, # fond, # incalzire, # clima , #stiri FMI