Franks: va fi o presiune suplimentara asupra ratei somajului

Luni, 10 Mai 2010, ora 11:11
1505 citiri
Franks: va fi o presiune suplimentara asupra ratei somajului

Rata somajului va fi supusa unei presiuni suplimentare in perioada urmatoare, dar acest lucru nu va fi o problema intrucat nivelul este inca sub media Uniunii Europene, a declarat luni seful misiunii FMI de evaluare a acordului cu Romania, Jeffrey Franks, citat de Mediafax.

El nu a dorit sa spuna daca FMI isi mentine estimarea facuta la misiunea anterioara, potrivit careia numarul somerilor ar putea atinge un milion de persoane in acest an.

Franks a declarat, in luna ianuarie, intr-un interviu acordat ProTV, ca somajul va continua sa creasca pana la jumatatea acestui an si ar putea atinge un milion de persoane.

Oficialul FMI a mai declarat, luni, ca personalul din sectorul public ar trebui sa scada pe termen mediu cu 250.000 de salariati, cam cu cat a crescut in perioada 2006-2008.

Rata somajului a continuat sa creasca in februarie, ajungand la 8,3%, fata de 8,1% in luna precedenta si 5,3% in perioada similara a anului trecut.

Numarul total al somerilor inregistrati in luna februarie a fost de 762.375 de persoane.

Potrivit datelor Eurostat, rata somajului din Uniunea Europeana (UE) s-a mentinut la 9,6% in luna martie, cu toate ca numarul total al somerilor a crescut cu 123.000, comparativ cu februarie, la 23,13 milioane.

#fmi, #franks, #rata, #somaj, #ue , #stiri FMI