Geoana, acuzat ca pericliteaza acordul cu FMI

Luni, 14 Iunie 2010, ora 10:22
929 citiri
Geoana, acuzat ca pericliteaza acordul cu FMI

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, duminica, la Realitatea TV ca acum este acuzat ca doreste sa pericliteze perspectiva acordarii de catre FMI a urmatoarei transe pentru Romania, transmite Mediafax.

Geoana a mentionat ca daca i s-ar fi comunicat, nu neaparat prin scrisori, ca FMI doreste ca partea romana sa ia o decizie cat mai rapida legata de aprobarea sau nu de catre Parlament a masurilor Guvernului, atunci ar fi colaborat pentru un calendar cat mai comprimat legat de votul privind motiunea de cenzura.

Presedintele Senatului a mai declarat, la Realitatea TV, ca premierul Emil Boc nu a spus nimic, la intalnirea cu conducerile celor doua Camere de saptamana trecuta, despre termenul de trei zile invocat de seful statului in scrisoarea adresata celor doi presedinti ai Camerelor.

El a criticat demersul prin care seful statului a cerut devansarea datei de dezbatere si votare a motiunii de cenzura, mentionand ca argumentul invocat de presedintele Basescu, legat de termenul de trei zile, este gresit.

Presedintele Traian Basescu a trimis conducerii Parlamentului, joi, o scrisoare privind devansarea dezbaterii motiunii de cenzura, in conditiile in care data decisa de Parlament in acest sens este 15 iunie.

Seful statului a invocat prevederi constitutionale potrivit carora motiunile de cenzura se dezbat dupa trei zile de la prezentarea in plen.

Geoana a declarat, ulterior, ca cererea presedintelui nu este justificata.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, s-a declarat surpinsa de declaratia presedintele Senatului, care a refuzat convocarea Birourilor Permanente, mentionand ca, prin decizia lui Geoana, nu se vor convoca Birouri reunite vineri, iar motiunea va fi votata marti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#geoana, #motiune, #cenzura, #acord, #fmi, #basescu , #stiri FMI