Geoana: Am pledat pentru continuarea relatiei cu FMI, CE, BM

Miercuri, 28 Iulie 2010, ora 10:02
948 citiri

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX, ca in cadrul intalnirii avuta in SUA cu directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, a pledat pentru continuarea relatiei cu FMI, CE si BM, chiar si in absenta unui nou acord de imprumut.

"Am pledat pentru continuarea relatiei cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala, chiar si in absenta unui nou imprumut. O relatie structurata cu aceste institutii va putea permite recladirea increderii investitorilor interni si externi in economia romaneasca", a precizat Geoana.

El a aratat ca problema credibilitatii este una importanta, precizand ca ezitarile de care a dat dovada Guvernul de la Bucuresti, prin solutiile adoptate, a creat o "senzatie de incertitudine".

"Credibilitatea si predictibilitatea sunt doua elemente importante atunci cand e vorba de piete si de relansare economica", a spus Geoana.

Presedintele Senatului a mentionat ca i-a prezentat directorului FMI, Dominique Strauss-Kahn, situatia politica, economica si sociala din Romania, in contextul vizitei delegatiei FMI, CE si BM la Bucuresti, inclusiv problemele create de inundatiile care au condus la dificultati suplimentare si la pierderi importante umane si materiale.

"Am discutat despre modul in care se vede posibilitatea gasirii unui mai bun echilibru intre masurile de limitare a deficitului bugetar si de consolidare fiscala, pe de o parte, si relansarea economica si crearea de locuri de munca, pe de alta parte. A fost principala discutie cu Dominique Strauss-Kahn", a spus Geoana.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#continuare, #economica, #fmi, #geoana, #relansare, #relatie , #stiri FMI