Geoana cere calendar pentru repornirea creditului si informarea populatiei despre imprumutul extern

Luni, 01 Iunie 2009, ora 16:00
1003 citiri
Geoana cere calendar pentru repornirea creditului si informarea populatiei despre imprumutul extern

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a cerut luni Guvernului sa informeze populatia in legatura cu toate conditiile imprumutului extern, iar Ministerului de Finante si BNR un calendar precis pentru repornirea creditarii bancare, potrivit Newsin.

Geoana a informat ca, in cadrul sedintei coalitiei, a cerut Ministerului Finantelor identificarea "tuturor conditionalitatilor" ce apar in urma imprumutului extern si ca ar trebui prezentate obligatiile stabilite cu fiecare institutie in parte, CE, FMI si Banca Mondiala.

"Am solicitat ca pana miercuri, la viitoarea sedinta de Guvern sa existe un punct de vedere coerent si integrat pentru ca populatia sa cunoasca in detaliu la ce ne obligam in schimbul celor 20 de miliarde de euro. Astept un raspuns din partea Ministerului Finantelor", a declarat el.

Presedintele social-democrat a mai spus ca in coalitie a avut loc "o discutie ceva mai apasata in legatura cu rata dobanzii" si a cerut institutiilor responsabile ale statului sa decida, in urma consultarii si cu bancile, un calendar pentru repornirea creditarii.

Geoana a spus ca nu este normal ca bancile sa nu dea credite in conditiile in care o mare parte din banii imprumutati va ajunge in sistemul bancar.

"E nefiresc ca in schimbul celor 13 miliarde de euro pe care i-am imprumutat cu totii pentru sistemul bancar din Romania, in schimbul unei promisiuni inca vagi de repornire a creditarii si de scadere a ratei dobanzii, pentru a face creditul accesibil pentru intrepinderi si activitatea economica, asteptam inca un calendar si am solicitat Ministerului Finantelor si BNR, si am avut o discutie si cu banciile un calendar previzibil pentru pornirea creditarii", a mai declarat el.

 

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#geoana, # calendar, # creditare, # bani, # fmi, # dobanda , #stiri FMI