Geoana: deficitul ne costa o recesiune suplimentara

Miercuri, 28 Iulie 2010, ora 11:22
982 citiri
Geoana: deficitul ne costa o recesiune suplimentara

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, miercuri, agentiei Mediafax, dupa intalnirea avuta in SUA cu directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, ca cifra pe care majoritatea expertilor o avanseaza pentru 2010 pentru economia romanesca este -2%.

"Cifra pe care majoritatea expertilor o avanseaza pentru 2010 pentru economia romanesca este -2%, o recesiune suplimentara pentru pastrarea tintei de deficit, de - 6,8%", a declarat Geoana.

Presedintele Senatului a precizat, totodata, ca prognozele pe termen scurt in ceea ce priveste economia Romaniei "nu sunt imbucuratoare", acestea fiind "foarte modeste" si in ceea ce priveste Europa de Vest, inclusiv pentru anul viitor.

"Pe termen scurt evolutiile nu sunt imbucuratoare - nici raspunsurile economiei private romanesti si, din pacate, nici sansele de crestere economica in Europa Occidentala, unde avem pricipalele legaturi economice.

Prognoza se anunta foarte modesta pentru Europa de Vest, inclusiv pentru anul viitor", a precizat Geoana.

El a aratat ca strategia Romaniei in ceea ce priveste iesirea din criza trebuie sa aiba in vedere atragerea de fonduri europene, investitiile in infrastructura si reforma agresiva a administratiei publice si a mediului de afaceri.

"Gasirea unui echilibru si dirijarea unor resurse pentru atragerea de fonduri europene, gasirea unor investitii in infrastructura, investitii publice cu efect de multiplicare, si reforme agresive in zona adminstratiei publice si a merdiului de afaceri reprezinta probabil elementele de strategie care ar putea sa fie avute in vedere", a spus Geoana.

El a mai precizat ca, in discutiile cu Dominique Strauss-Kahn, directorul FMI a vorbit despre faptul ca riscul unor crize de genul Greciei sau Portugaliei pare sa fi fost depasit in Europa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#geoana, #deficit, #criza, #recesiune, #fmi , #stiri FMI