Geoana: Romania se va achita de obligatiile asumate cu FMI, BM si UE

Joi, 15 Octombrie 2009, ora 13:14
1549 citiri
Geoana: Romania se va achita de obligatiile asumate cu FMI, BM si UE

Presedintele Senatului, liderul PSD Mircea Geoana, a dat, joi, in cadrul unei dezbateri pe teme economice, un semnal oficial, in nume propriu, precizand ca Romania se va achita de obligatiile financiare asumate cu FMI, BM si UE, in pofida crizei politice pe care o traverseaza.

"Asigurarea finantarii externe in acest moment reprezinta o prioritate absoluta. Nu exista solutii alternative. Poate peste un an, cand va trece criza, cand se va atenua criza, ne vom putea gandi, eventual, la alte surse. Azi vreau sa dau un semnal ofical in numele meu si in capacitatea politica pe care o am - si vom vedea ce se va intampla si in viitor - ca Romania se va achita de obligatiile asumate cu Fondul Monetar, Banca Mondiala si Comisia Europeana", a spus Geoana, la dezbaterea "Pulsul economiei reale".

El a aratat ca, in acest moment, este necesara rezolvarea rapida a crizei politice, pe de o parte, si asigurarea institutiilor financiare internationale ca, indiferent de momentul pe care il traversa, Romania se va achita de obligatiile sale cu FMI, BM si UE, pe de alta parte.

"Saptamana viitoare, cand delegatiile Fondului Monetar si a Bancii Mondiale vor veni la Bucuresti - si sper sa nu isi amane venirea, in pofida crizei politice - vreau sa le asigur personal - si sper ca si ceilalti lideri politici, sunt convins ca si domnul Antonescu, liderul PNL, si toti cei care au un cuvant de spus in politica romanesca - ca este o obligatie sa asiguram finantarea externa si sa evitam momente extrem de delicate", a subliniat Geoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#geoana, #romania, #finantare, #fmi, #bm, #ue , #stiri FMI