Geoana spune ca nu sunt bani pentru salarii, Pogea il contrazice

Joi, 17 Septembrie 2009, ora 09:31
1576 citiri
Geoana spune ca nu sunt bani pentru salarii, Pogea il contrazice

Liderul PSD, Mircea Geoana sustine ca Guvernul Boc va trebui sa foloseasca banii de la FMI pentru plata salariilor si pensiilor, dar Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, a declarat ca Excutivul are bani sa achite salariile si pensiile si ca nu are nevoie de finantare de la FMI.

Pogea a spus ca "Banii de la FMI intrati pana acum, in luna mai, au fost utilizati exclusiv de Banca Nationala a Romaniei."

Potrivit ministrul de Finante, urmatoarele doua transe, din 23 septembrie si 15 decembrie, vor fi folosite de catre Guvern, pentru a limita cheltuielile cu dobanzile, intrucat "bancile stau deja bine cu rezervele."

In acest fel, Excutivul va respecta acordul cu FMI care prevede ca banii sa fie folositi pentru finantarea investiilor.

In plus, in opinia lui Pogea, "Orice imprumut extern pe termen lung are o regula de aur: finanteaza investitiile".

Declaratia Ministrului Finantelor Publice vine in contextul in care senatorul Mircea Geoana a declarat ca statul roman va avea nevoie de bani de la FMI pentru a achita salariile si pensiile.

Pe de alta parte, Ministrul Muncii, Marian Sarbu, apreciaza ca "situatia nu este una buna", si ca nu poate spune cu exactitate daca vor putea fi platite salariile si pensiile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#acordul cu fmi, #imprumut, #pensii, #plati, #pogea, #salariile si pensiile , #stiri FMI