Germania contribuie cel mai mult la ajutorul Greciei

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 11:33
1348 citiri
Germania contribuie cel mai mult la ajutorul Greciei

Ministrii de finante din zona euro nu exclud nevoia unui credit total de 90 miliarde euro pentru Grecia, pe o perioada de mai multi ani, suma cu mult mai mare decat cea anuntata duminica, de 30 miliarde euro, scrie cotidianul german Handelsblatt, citat de Les Echos si preluat de NewsIn.

Cele 30 de miliarde euro nu sunt decat un "prim pas", scrie cotidianul, care citeaza unul din membrii guvernului.

Cifra finala ar putea fi "de peste doua ori mai mare", potrivit acelei surse.

"Nu este exclus un volum total de creditare de pana la 90 miliarde euro", mai scrie cotidianul, care citeaza de aceasta data surse apropiate Comisiei Europene.

In cadrul conferintei telefonice, ministrii de finante au discutat despre o sustinere acordata Greciei "pe o perioada de trei ani", timp in care Grecia isi va pune in aplicare programul de redresare a finantelor publice, precizeaza Handelsblatt.

In cazul unor ajutoare extinse pentru Grecia, contributia Germaniei, cea mai mare din zona euro, va fi cu mult peste nivelul de 8,4 miliarde euro anuntat de Ministerul de Finante.

Duminica, liderii din zona euro au anuntat ca vor acorda Greciei ajutoare de 30 miliarde euro, sub forma unor credite pe o perioada de trei ani, la o dobanda de circa 5% pe an.

Alte 15 miliarde euro vor fi acordate de catre Fondul Monetar International (FMI).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#grecia, #ajutor, #miliarde, #euro, #germania , #stiri FMI