Germania este dispusa sa dicute mecanismele de sustinere a Greciei, cu implicarea FMI

Luni, 22 Martie 2010, ora 16:18
702 citiri
Germania este dispusa sa dicute mecanismele de sustinere a Greciei, cu implicarea FMI

Germania s-a declarat luni pregatita sa discute cu partenerele europene despre modalitatile de ajutorare a Greciei, cu implicarea Fondului Monetar International (FMI), dar a dat asigurari ca sustinerea statului elen nu se regaseste pe ordinea de zi a summitului din aceasta saptamana, relateaza AFP, preluat de NewsIn.

Potrivit purtatorului de cuvant al guvernului german, Ulrich Wilhelm, "deciziile legate de ajutoarele financiare" pentru Grecia nu sunt pe ordinea de zi a summitului european programat sa aiba loc joi si vineri la Bruxelles.

Presedintia spaniola a UE si presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, au cerut ca mecanismele de sustinere a Greciei, care ar fi utilizate numai in caz de nevoie, sa fie adoptate in cadrul acestei reuniuni.

Premierul grec, Georges Papandreou, "a spus clar ca Grecia nu a solicitat ajutoare financiare", in cadrul unei discutii telefonice cu cancelarul german Angela Merkel, a subliniat purtatorul de cuvant.

"Insa discutiile tehnice, pentru a stabili cum sa reactionam in cazul unei situatii de urgenta, se desfasoara de mai multe luni" si vor continua.

"In acest caz, o participare financiara a Fondului Monetar International este privita ca o optiune de catre guvernul german". 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#germania, # ajutor, # fmi, # grecia , #stiri FMI