Germania: Grecia trebuie sa se trezeasca la realitate

Duminica, 18 Septembrie 2011, ora 18:15
1572 citiri
Germania: Grecia trebuie sa se trezeasca la realitate

Grecia trebuie sa se decida in privinta viitorului sau in zona euro si sa nu isi faca iluzii in legatura cu obligatiile care ii revin, este avertismentul dur dat duminica de ministrul german de Finante Wolfgang Schaeuble, potrivit Mediafax. 

"Apartenenta la uniunea monetara este o oportunitate, dar si o povara grea. Masurile de corectie sunt foarte dificile. Grecii trebuie sa decida daca vor sa suporte aceasta povara", a declarat Schaeuble publicatiei Bild am Sonntag.

El a aratat ca ajutorul financiar international este acordat cu conditii clare, pentru a ajuta statul elen sa aduca sub control problema datoriilor.

"Nimeni nu trebuie sa isi faca iluzii. Fara o evaluare pozitiva din partea troicii Comisiei Europene (CE), Bancii Centrale Europene (BCE) si Fondului Monetar International (FMI), ca Grecia isi respecta angajamentele, viitoarea transa de imprumut nu poate fi platita", a avertizat oficialul german.

Schaeuble a precizat ca grecii trebuie sa prezinte date care sa dovedeasca faptul ca respecta planul de austeritate. Ministrul a incercat sa respinga ingrijorarea legata de divergentele din coalitia aflata la putere in Germania, privind Grecia.

Parlamentul german urmeaza sa voteze pentru suplimentarea atributiilor Facilitatii Europene de Stabilitate Financiara pe 29 septembrie. Schaeuble a aratat ca exista o majoritate clara in Parlament care sprijina consolidarea facilitatii, astfel incat votul va fi fara emotii. 

#germania, #criza grecia , #stiri FMI