Germanii cred despre ajutorul pentru Grecia ca este o "decizie proasta"

Marti, 27 Aprilie 2010, ora 12:08
1091 citiri
Germanii cred despre ajutorul pentru Grecia ca este o "decizie proasta"

Circa 57% dintre germani considera ca acordarea de ajutoare financiare pentru Grecia reprezinta o "decizie proasta", potrivit unui sondaj realizat de grupul WELT si de televiziunea franceza France 24, relateaza Les Echos, citat de NewsIn.

 

Numai 33% dintre cei chestionati sunt de acord cu sustinerea financiara, mai arata sondajul.

Dupa ce a dat dovada initial de reticenta fata de deblocarea fondurilor pentru Grecia, guvernul german si-a schimbat pozitia luni, pentru a calma pietele financiare.

Berlinul cere totusi ca guvernul grec sa prezinte un program de reforme si de reducere a deficitului pentru anii urmatori.

"De ce sa le platim noi grecilor pensiile de lux?" scrie cotidianul Bild, care sustine ca revenirea la drahma, vechea moneda a Greciei, "ar fi cea mai buna solutie pentru euro".

De asemenea, tabloidul mai scrie ca "multi germani pot doar sa viseze la sistemul grec de pensii".

Germania, cea mai mare economie europeana, ar urma sa fie principalul contribuitor la planul de salvare.

La un nivel total al ajutoarelor de 30 miliarde euro, Germania ar urma sa contribuie cu circa 8,4 miliarde euro.

Pe de alta parte, un sondaj realizat de institutul Public Opinion pentru televiziunea Mega din Grecia arata ca majoritatea grecilor se opun deciziei premierului George Papandreou, de a activa mecanismul de ajutoare europene.

Potrivit sondajului, 60,9% dintre greci se opun deciziei guevrnului de a recurge la ajutoarele europene, iar 70,2% se opun unor ajutoare din partea Fondului Monetar Intenational (FMI). 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#germania, # ajutoare, # financiare, # grecia , #stiri FMI