Gitenstein: Salariul minim nu este un venit din care sa poti sa traiesti

Vineri, 19 Noiembrie 2010, ora 00:43
1365 citiri
Gitenstein: Salariul minim nu este un venit din care sa poti sa traiesti

Intrebat daca se poate trai in Romania dintr-un salariu de 600 de lei (mai putin de 200 de dolari), Ambasadorul SUA la Bucuresti a declarat ca in cele mai multe tari salariul minim nu este un venit care sa asigure traiul zilnic, precizeaza Newsin.

"Salariul minim in Statele Unite este foarte mic. Salariul minim nu este un venit din care poti sa traiesti, in cele mai multe tari, salariul minim este ceea ce primesc oamenii cei mai saraci, la fel se intampla si in Statele Unite", a declarat ambasadorul SUA.

El a aratat ca in statul Alabama, in care a crescut, costurile de trai sunt foarte mici si se poate trai cu salariul minim, dar in New York City, unde totul este mult mai scump, este imposibil.

"Desi salariul minim este potrivit pentru Baltesti, nu este potrivit pentru Bucuresti, de pilda", a completat diplomatul american revenind la un exemplu autohton.

In ceea ce priveste reducerile de 25% din salariile bugetarilor, Gitenstein a reamintit ca aceasta taiere a fost dictata de acordul cu FMI.

"Ati decis sa imprumutati 20 de miliarde de euro de la FMI in urma cu un an si aceasta decizie a fost luata de toate partidele importante. Odata imprumutati banii, trebuie sa respectati regulile (...) Trebuie sa pastrati deficitul la un nivel scazut (...) Una dintre conditii a fost ca deficitul sa fie pastrat sub un anumit procent, iar sistemul din Romania a gasit aceasta solutie de taiere a salariilor cu 25% si de crestere a TVA-ului pentru a ramane in acea limita", a explicat reprezentantul diplomatic al Statelor Unite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#salariu minim, #bugetari, #venit, #ambasador SUA , #stiri FMI