Grecia ar putea cere ajutorul FMI in luna aprilie

Joi, 18 Martie 2010, ora 10:26
1139 citiri
Grecia ar putea cere ajutorul FMI in luna aprilie

Grecia ar putea cere ajutorul Fondului Monetar International (FMI) in luna aprilie, deoarece autoritatile sunt tot mai pesimiste in privinta sprijinului asteptat de la Uniunea Europeana, a declarat joi o sursa oficiala elena, citata de agentia Dow Jones. 

Potrivit sursei citate de Mediafax, guvernul de la Atena nu are sperante prea ridicate sa obtina ajutor de la partenerii din UE la summit-ul de saptamana viitoare.

"Inca dorim o solutie cu Uniunea Europeana, dar perspectivele nu arata prea bine.

Daca nu obtinem sprijin clar la summit-ul UE din 25 martie, va trebui sa decidem ce facem in continuare.

Sunt mai multe scenarii pe masa, dar cel mai proeminent este FMI", a declarat oficialul elen.

El a adaugat ca neintelegerile cu Germania in privinta crizei financiar-fiscale in care se afla Grecia sunt tot mai accentuate.

Moneda euro era deja in scadere in raport cu dolarul si si-a accentuat declinul in urma aparitiei informatiilor.

"Guvernul este din ce in ce mai convins ca FMI va fi singura solutie", potrivit sursei citate de Dow Jones, care a mentionat ca perioada in care se va cere sprijinul Fondului nu va fi decisa decat dupa summit-ul UE.

Oficialul a mai spus ca weekendul prelungit din 2-4 aprilie, cand pietele vor fi inchise, ar fi o perioada propice "pentru ca stirea sa fie absorbita", referindu-se la un eventual anunt in acest interval ca guvernul va apela la sprijinul FMI.

Bursele asiatice au inchis in scadere dupa publicarea informatiilor, desi evolutia de peste noapte a fost pozitiva in linie cu cresterile de la New York, iar indicii futures de pe pietele din Europa anuntau scaderi ale principalilor indici de pe continent. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#grecia, # fmi, # ajutor , #stiri FMI