Grecia, finantata suplimentar cu 85 miliarde euro

Vineri, 01 Iulie 2011, ora 15:29
1017 citiri
Grecia, finantata suplimentar cu 85 miliarde euro

Acordul cu institutiile financiare la nivel international aduce Greciei o finantare externa de 85 miliarde euro, bani care includ sprijinul acordat de investitorii privati, declara, in cadrul unei conferinte de presa, un reprezentant al ministerului austriac de Finante, citat de Bloomberg. 

UE si FMI  au pregatit pentru Grecia un program de bailout in valoare de peste 190 milarde euro, in care sunt inclusi si cei 110 miliarde euro primite de greci in mai, anul trecut, potrivit  lui Thomas Wieser, oficial din ministerul Finantelor de la Viena, informeaza Ziarul Financiar.

Aportul investitorilor privati si al zonei euro va fi de 70%, iar cel al FMI de 30%, in conditiile in care parlamentul de la Atena a aprobat planul de austeritate prin care se urmareste reducerea deficitului bugetar cu 78 milioane euro in urmatorii cinci ani.

La sugestia oficialilor germani si francezi conform careia investitorii privati tintesc catre o participare de 30 miliarde euro, ministrul austriac de Finante, Maria Fetker sustine ca nu poate fi facut un total sigur al contributiei sectorului privat.

#faliment grecia, #finantare grecia, #grecia, #sprijin grecia , #stiri FMI