Grecia nu si-a respectat angajamentele privind redresarea finantelor publice

Marti, 16 Noiembrie 2010, ora 16:48
1152 citiri
Grecia nu si-a respectat angajamentele privind redresarea finantelor publice

Grecia nu si-a respectat angajamentele privind redresarea finantelor publice, a declarat, marti, ministrul austriac de Finante Josef Proll, avertizand ca Austria ar putea sa nu isi achite contributia la programul de sustinere a statului elen, in decembrie, transmite AFP, informeaza Mediafax .

Potrivit celor mai recente informatii, Grecia nu si-a respectat angajamentele referitoare la nivelul impozitelor, a aratat Proll.

Autoritatile de la Viena ar putea, in consecinta, sa nu achite contributia sa de 190 de milioane de euro, in decembrie.

"Datele de care dispunem nu ne dau niciun motiv sa aprobam transa din decembrie", a explicat ministrul.

El a promis ca 'se va exprima extrem de critic" pe aceasta tema, la Bruxelles.

Ministrii de Finante din zona euro se reunesc marti la Bruxelles, iar miercuri va avea loc o intalnire la nivelul tuturor ministrilor de profil din UE.

O delegatie a Comisiei Europene, Bancii Centrale Europene si FMI a sosit luni la Atena, pentru evaluarea situatiei economice a Greciei si a reformelor aplicate.

In baza acestei evaluari, reprezentantii statelor UE se vor pronunta in privinta deblocarii urmatoarei transe din programul de finantarea de 110 miliarde de euro pe termen de trei ani, a aratat purtatorul de cuvant al Executivului comunitar insarcinat cu afacerile economice, Amadeu Altafaj.

Grecia a incasat deja 30 de miliarde de euro prin acest program, iar in decembrie ar trebui sa primeasca alte noua miliarde de euro.

#angajamente impozite, #grecia, #transa , #stiri FMI