Grecia s-a opus in 2009 stabilirii unei legaturi intre MCV si imprumutul Romaniei de la FMI-UE

Luni, 14 Februarie 2011, ora 15:49
1491 citiri
Grecia s-a opus in 2009 stabilirii unei legaturi intre MCV si imprumutul Romaniei de la FMI-UE

Grecia s-a opus, in 2009, stabilirii unei legaturi intre MCV si alte probleme, cum ar fi imprumutul FMI-UE, a declarat, intr-un interviu pentru NewsIn, ambasadorul elen la Bucuresti, Georgios Poukamisas, care a asigurat ca Atena sustine eforturile Romaniei pentru aderarea la spatiul Schengen, precizeaza NewsIn.

"Grecia sustine eforturile Romaniei pentru aderarea la spatiul Schengen, din moment ce toate conditiile tehnice sunt indeplinite", a afirmat ambasadorul Georgios Poukamisas, adaugand ca "nu ar fi de dorit separarea Romaniei de cazul Bulgariei".

"Speram si lucram pentru aceasta, ca ambele tari sa intre in Schengen cat mai curand posibil. Este foarte important ca cele doua tari sa intre in tandem, simultan, in Schengen", a subliniat ambasadorul Greciei la Bucuresti.

Intrebat despre legatura care se face intre aderarea Romaniei la Schengen si Mecanismul de Cooperare si Verificare pe justitie, ambasadorul Georgios Poukamisas a afirmat ca "respectarea de catre Romania a benchmarks-urilor Mecanismului de Cooperare si Verificare trebuie sa fie deplina, dar acesta este un subiect diferit".

El a adaugat in context ca Grecia s-a opus, in 2009, stabilirii unei legaturi intre MCV si alte probleme, cum ar fi imprumutul FMI-UE.

"Suntem constienti de faptul ca partenerii si Comisia Europeana cer sa se faca progrese decisive in acele dosare foarte importante", a completat diplomatul.

Ambasadorul Georgios Poukamisas a mai spus ca Grecia s-a ocupat singura de pregatirea ei pentru a intra in Schengen, in urma cu cativa ani, cu pragmatism si calm.

"Ne bucuram ca Romania, in fata unor atitudini adverse, face acelasi lucru", a mentionat diplomatul grec.

Ambasadorul Greciei la Bucuresti a apreciat, de asemenea, ca sistemul Schengen este parte integranta a procesului de integrare europeana.

"Il accepti sau nu. Romania, Bulgaria, ca si Grecia inaintea lor, au decis sa se alature spatiului Schengen. Nu exista nicio cale de intoarcere. Doar daca nu privesti situatia regionala printr-o alta prisma", a punctat diplomatul grec.

#aderarea la spatiul Schengen, #mcv, #legatura, #romania, #imprumut fmi-ue , #stiri FMI