Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Grecia: Speculatiile de pe pietele financiare ar putea anula eforturile de austeritate fiscala

Grecia: Speculatiile de pe pietele financiare ar putea anula eforturile de austeritate fiscala

Speculatiile de pe pietele financiare ar putea anula castigurile economice obtinute in urma reducerilor cheltuielilor bugetare si a altor masuri de austeritate, afectand in principal muncitorii, a declarat, luni, ministrul elen al muncii, Andreas Loverdos, citat de Reuters, precizeaza Mediafax.

Eforturile de consolidare fiscala ale Greciei ar putea fi in zadar fara o inasprire a reglementarilor internationale, a afirmat oficialul intr-un discurs la sediul din Geneva al Organizatiei Internationale a Muncii.

"In timp ce ducem aceasta mare batalie, situatia este dezamagitoare in privinta luptei impotriva speculatiilor pe pietele financiare internationale", a spus el.


Grecia face eforturi pentru implementarea unor masuri dure de austeritate, convenite cu Fondul Monetar International (FMI) si statele din zona euro in schimbul unui pachet financiar de urgenta in valoare de 110 miliarde de euro.


Continuarea speculatiilor financiare pe seama Greciei in afara tarii ar putea insemna ca programul de austeritate al guvernului elen a fost "fara sens", declarat Loverdos.


"Reducerea cheltuielilor bugetare si eforturile de crestere economica par a fi fara importanta in fata speculatiilor, a exagerarii de pe pietele de asigurare a datoriilor impotriva riscului de neplata si vanzarii de actiuni in lipsa. Reglementarea sistemului financiar la nivel mondial este esentiala pentru a asigura cresterea economiilor noastre si sansele oamenilor de a gasi si pastra locuri de munca decente", a adaugat ministrul.


Prin planul de austeritate fiscala convenit cu tarile din zona euro si FMI, Grecia trebuie sa-si reduca deficitul bugetar cu 5,5 puncte procentuale in 2010, la 8,1%, respectiv sub pragul de 3% pana in 2014.


Reducerile de cheltuieli implementate pana acum au permis atenei sa scada deficitul bugetar cu 38,8% in primele cinci luni, comparativ cu perioada similara din 2009.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 827 ori