Grecia va emite saptamana viitoare titluri de Trezorerie in valoare de 1,25 miliarde euro

Vineri, 09 Iulie 2010, ora 17:53
1323 citiri
Grecia va emite saptamana viitoare titluri de Trezorerie in valoare de 1,25 miliarde euro

Grecia va lansa saptamana viitoare o emisiune de titluri de Trezorerie pe termen de sase luni, in valoare de 1,25 miliarde euro, a anuntat, vineri, agentia de administrare a datoriilor statului elen, transmite AFP, precizeaza Mediafax.

Revenirea Greciei pe pietele financiare, in luna iulie, pentru refinantarea datoriilor, a fost anuntata saptamana trecuta de catre ministrul de Finante, Georges Papaconstantinou, care a subliniat ca intoarcerea era "normala si previzibila".

Papaconstantinou a aratat ca aceasta prima emisiune, dupa ce Grecia a beneficiat de planul de ajutor din partea UE si FMI, "nu reprezinta un test, fiind vorba de titluri pe termen scurt, destinate gestionarii normale a datoriei publice".

Ministrul de Finante a precizat ca nu se teme ca nu exista cerere pentru astfel de titluri, adaugand ca emisiunile pe termen scurt sunt prevazute in acordul cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International, prin care Grecia va primi imprumuturi de 110 miliarde euro pe parcursul a trei ani.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#grecia, #titluri, #trezorerie , #stiri FMI