Grecia vrea sa iasa din criza fara datorii externe

Luni, 08 Martie 2010, ora 11:38
1205 citiri
Grecia vrea sa iasa din criza fara datorii externe

"Scenariul in care ar fi necesar un ajutor extern nu va deveni realitate", a declarat guvernatorul bancii centrale a Greciei, George Provopoulos in cadrul unui interviu acordat Financial Times Deutschland (FTD), citat de AFP

Guvernatorul este convins ca masurile drastice pe care le-a luat guvernul,  pentru a reduce deficitul sunt suficiente pentru a permite Greciei sa iasa din criza, fara imprumuturi externe, relateaza Newsin.

Masurile de austeritate impuse de guvernul grec saptamana trecuta ar permite economii bugetare de 4,8 miliarde euro.

Provopoulos a mai spus ca emisiunea de titluri de stat de saptamana trecuta, prin care s-au strans 5 miliarde de euro, "dovedeste ca guvernul este in masura sa stranga din piete sumele necesare" pentru controlarea crizei.

In ianuarie, Grecia mai colectase din piete 8 miliarde euro, la o dobanda de 6,1%.

Guvernatorul bancii centrale a mai spus ca nu crede ca agentia de evaluare financiara Moody's va scadea din nou ratingul Greciei.

In cazul in care Grecia ar avea totusi nevoie de ajutor financiar extern, Provopoulos nu este de acord cu un imprumut de la Fondului Monetar International (FMI). "Grecia face parte din familia euro, iar daca va fi nevoie de un ajutor, acesta ar trebui sa vina din zona euro", a apreciat Provopoulos. 

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#grecia, # ajutor, #finantare, #deficit , #stiri FMI