Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul a aprobat scrisoarea de intentie convenita cu FMI

Guvernul a aprobat scrisoarea de intentie convenita cu FMI

Scrisoarea de intentie convenita de autoritatile romane cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) pentru contractarea imprumutului a fost aprobata de Guvern, in sedinta de miercuri, si va fi transmisa oficial Fondului si Comisiei Europene.

"Guvernul se pregateste sa semneze acordul de imprumut si am adoptat continutul scrisorii de intentie care va fi inaintat atat Comisiei Europene, cat si Fondului Monetar International. In momentul in care vom primi raspunsul, va fi semnat acordul de imprumut. In acest interval, Guvernul are obligatia de a emite actele normative cerute in acordul de imprumut, care vor pregati terenul pentru reformele structurale", a declarat, la finalul sedintei, premierul Emil Boc, conform Mediafax.

El a aratat ca se incearca gasirea unei solutii pentru ca salariile sa fie majorate in raport cu nivelul inflatiei pentru persoanele cu venituri reduse, in paralel cu o politica de sprijinire a pensionarilor.


Romania a convenit asupra unui acord stand-by pe doi ani cu Fondul Monetar International pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, BM si BERD urmand sa ajunga la 19,95 miliarde euro.


Premierul Emil Boc a anuntat, marti, ca Romania va semna acordul de imprumut cu Fondul Monetar International si Comisia European peste 10-14 zile, dupa ce va primi un raspuns din partea celor doua institutii la scrisoarea de intentie inaintata de Guvern, iar prima transa din bani va fi acordata in luna mai.


Potrivit reprezentantilor Fondului Monetar International, programul de ajutor extern urmeaza sa fie discutat de Consiliul Executiv al FMI de la Washington in urmatoarele saptamani, iar prima transa a finantarii, de cinci miliarde euro, va fi disponibila imediat dupa aprobare.


Prima transa din imprumutul de cinci miliarde de euro acordat de Comisia Europeana va intra in Romania la inceputul lunii iulie.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 999 ori