Guvernul demis poate inainta bugetul de stat pe 2010

Miercuri, 11 Noiembrie 2009, ora 11:30
1744 citiri
Guvernul demis poate inainta bugetul de stat pe 2010

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, cu 93 de voturi "pentru", proiectul de modificare a Legii de organizare a Guvernului, prin care Cabinetul demis este abilitat sa inainteze Parlamentului bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale, dar si legea responsabilitatii fiscale.

Senatorul PDL Iulian Urban a propus in plenul Senatului un amendament care a fost insusit de toate grupurile politice, in care se prevede ca, prin derogare de la prevederile alin. 3 din lege, in situatii extraordinare a caror reglementare nu poate fi amanata, Guvernul demis poate initia proiecte de lege pentru ratificarea unor tratate internationale si proiecte de lege privind bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale de stat, precum si proiectul legii responsabilitatii fiscale.

Raportul Comisiei juridice, cu amendamentul propus in plen si votat in unanimitate, a fost adoptat cu 95 de voturi favorabile. Secretarul de stat Valentin Iliescu, reprezentant al Executivului in plen, a aratat ca proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputatilor in regim de urgenta, astfel ca punctul de vedere al Guvernului nu a fost elaborat.

"Guvernul este hotarat si ferm sa execute orice decizie venita din partea Parlamentului prin care Romania sa isi onoreze obligatiile si angajamentele cu Fondul Monetar International, Banca Mondiala si Comisia Europeana", a mai spus Valentin Iliescu.

Actul normativ modifica articolul 26 al Legii 90/2001 privind organizarea Guvernului si stipuleaza ca, in situatii extraordinare a caror reglementare nu poate fi amanata, Guvernul poate initia proiecte de lege pentru ratificarea unor tratate internationale si proiectele bugetului de stat si bugetului asigurarilor sociale de stat. Propunerea legislativa a fost adoptata de plenul Senatului in calitate de Camera decizionala. 

#guvern, #fmi, #buget , #stiri FMI