Guvernul german a ajuns la un acord in ceea ce priveste gestionarea activelor bancare toxice

Luni, 27 Aprilie 2009, ora 15:58
975 citiri
Guvernul german a ajuns la un acord in ceea ce priveste gestionarea activelor bancare toxice

Guvernul german a ajuns la un acord preliminar cu privire la doua modele de "banci neperformante", ce vor prelua activele toxice ale creditorilor, au declarat luni surse din coalitie, citate de Reuters.

Modelele presupun crearea unor vehicule speciale pentru activele toxice ale bancilor, si un model separat pentru bancile Landesbank controlate de stat, au precizat sursele, potrivit Newsin.

In cadrul modelului Landesbank, va fi infiintata o companie cu holding central, in cadrul careia bancile Landesbank vor putea transfera activele toxice si alte active, pe care vor sa le desprinda din motive strategice.

Acest model ar ajuta la restructurarea bancilor Landesbank, care au fost afectate grav de criza financiara. Guvernul a solicitat de mult timp consolidarea acestui sector. Ministerul de finante estimeaza ca bancile neperformante vor avea de gestionat active toxice de aproximativ 300 miliarde euro.

Bancile din Germania se confrunta cu active toxice de miliarde euro, ce afecteaza creditarea si agraveaza recesiunea grava a tarii. Ministrii au declarat dupa o intrunire ce a avut saptamana trecuta ca vor sa intocmeasca pana la inceputul verii un plan pentru gestionarea activelor toxice.

In zona euro, deprecierile de active au ajuns la 154 miliarde dolari, fiind asteptate alte pierderi de 750 miliarde dolari pana la finalul lui 2010, estimeaza FMI. 

#acord, # gestionare, # active, # recesiune, # banci neperformante , #stiri FMI