Guvernul n-a putut aproba scrisoarea cu FMI, in lipsa unui ministru al Finantelor - surse

Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 17:43
1520 citiri
Guvernul n-a putut aproba scrisoarea cu FMI, in lipsa unui ministru al Finantelor - surse

Scrisoarea de intentie convenita cu Fondul Monetar International (FMI) la ultima misiune de evaluare, din ianuarie-februarie, nu a fost aprobata de Guvern in sedinta de miercuri, din cauza lipsei unui ministru titular al Finantelor, portofoliul PNL, au declarat surse guvernamentale.

Vineri, premierul Ponta afirmase ca documentul va fi aprobat de Guvern in sedinta de miercuri, 19 februarie.

Inaintea sedintei de miercuri si in urma unei discutii dintre liderul PNL, Crin Antonescu, si liderul PSD, premierul Victor Ponta, Daniel Chitoiu si-a inregistrat insa oficial demisia din functia de ministru al Finantelor, iar ministerul a fost reprezentat la sedinta Cabinetului de catre un secretar de stat.

Dupa discutia Ponta-Antonescu, Guvernul a transmis un comunicat in care arata ca presedintele PNL a refuzat sa propuna un nou ministru sau un interimar, astfel ca premierul Victor Ponta va prelua postul de ministru interimar al Finantelor.

In urma cu aproape doua saptamani, PNL a propus o serie de schimbari in posturile de ministru, respectiv Klaus Iohannis - vicepremier si ministru de Interne (in locul lui Radu Stroe, demisonat in luna ianuarie), Teodor Atanasiu - ministru al Economiei (in locul lui Andrei Gerea), Eugen Nicolaescu - ministru de Finante (in locul lui Daniel Chitoiu), Cristian Busoi - ministru al Sanatatii (in locul lui Eugen Nicolaescu, propus la Ministerul Finantelor).

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca, luni seara sau marti, va exista fie Guvern USL, fie un guvern USD, "lipsit de orice legitimitate" si caruia liberalii ii vor cere "demisia imediata".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#scrisoare fmi, #ministrul finantelor, #aprobare scrisoare FMI , #stiri FMI