Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul s-a angajat in fata FMI sa aprobe anul acesta Legea salarizarii unice

Guvernul s-a angajat in fata FMI sa aprobe anul acesta Legea salarizarii unice

Guvernul s-a angajat, in negocierile cu FMI, sa aprobe anul acesta Legea salarizarii unice, iar Legea responsabilitatii fiscale trebuie sa intre in vigoare pana la finele lunii noiembrie, a declarat miercuri ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea.

Guvernul s-a angajat sa aprobe, in 2009, Legea salarizarii unice, care se va implementa gradual, in maximum trei ani. "Vom avea in vedere, in orice caz, mentinerea salariilor angajatilor cu venituri mici", a precizat ministrul de Finante.


Pogea a mai spus ca Executivul mai are in vedere majorarea punctului de pensie la nivelul a 45% din salariul mediu brut.


Potrivit ministrului Finantelor, Guvernul s-a mai angajat ca Legea responsabilitatii fiscale sa intre in vigoare pana la sfarsitul lunii noiembrie 2009. Prin aceasta Lege vor fi limitate rectificarile bugetare efectuate in cursul unui an si vor fi introduse reguli fiscale privind datoria publica si deficitul bugetar primar. Deficitul bugetar primar nu cuprinde dobanzile la datoria publica.


Tot prin Legea responsabilitatii fiscale va fi infiintat un consiliu fiscal independent, care va face analiza de specialitate a prognozelor macroeconomice si bugetare.
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1017 ori