Guvernul s-a obligat sa adopte masurile de reducere a cheltuielilor pana la 20 iunie

Luni, 10 Mai 2010, ora 09:55
1238 citiri
Guvernul s-a obligat sa adopte masurile de reducere a cheltuielilor pana la 20 iunie

Guvernul s-a obligat in fata Fondului Monetar International sa adopte masurile de reducere a cheltuielilor pana la 20 iunie, astfel incat noua transa din acordul cu FMI sa fie eliberata la finele lunii iunie, in timp ce transa din imprumutul contractat de la CE va fi acordata in iulie sau septembrie, precizeaza Mediafax.

"Transa din imprumutul de la Comisia Europeana av fi acordata in functie de procedurile interne ale CE, fie in iulie, fie in septembrie", a spus ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, intr-o declaratie sustinuta la Guvern la finalul negocierilor cu FMI.

Board-ul FMI va discuta acordarea celei de-a cincea transe a acordului cu Romania la finele lunii iunie, daca Guvernul va lua pana atunci masurile la care s-a angajat , in caz contrar data urmand sa fie amanata cu cateva saptamani, a declarat seful misiunii FMI, Jeffrey Franks.

"Am ajuns la un acord cu domnul Vladescu (Sebastian Vladescu, ministrul de Finante, n.r.), iar datele finale le vom anunta maine (luni, n.r.)", a declarat Franks.

El a precizat ca s-a stabilit ca in principiu acordul cu Romania sa fie supus aprobarii board-ului FMI la finele lunii iunie, aratand ca data finala depinde de actiunile pe care le va lua Guvernul.

"Daca actiunile care trebuie luate sunt incheiate pana atunci, data se mentine, daca nu este amanata cateva saptamani", a spus Franks.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
Un antreprenor de succes este un antreprenor atent la detalii, care prețuiește calitatea mai mult ca orice în businessul său și care învață de fiecare dată ceva nou, indiferent că se...
#data masuri fmi reducere cheltuieli , #stiri FMI