Guvernul taie din taxe

Luni, 15 Iunie 2009, ora 11:30
1595 citiri
Guvernul taie din taxe

Un numar de 102 taxe si tarife parafiscale dintr-un total de 491 au fost anulate, comasate sau reduse prin ordonante de urgenta, hotarari de guvern sau ordine de ministri, proces care va fi continuat in urmatoarea sedinta a Guvernului prin anularea altor 84 de taxe, a declarat premierul Emil Boc.

Decizia a fost luata in sedinta de duminica a Guvernului.

Astfel, taxele pentru eliberarea certificatului privind stagiul de cotizare in sistemul public de pensii, a adeverintelor care atesta calitatea si/sau venitul asigurat (cate 10 lei/certificat) si a adeverintelor care contin informatii necesare executarii silite (100 lei/persoana/adeverinta), administrate de Ministerul Muncii, au fost comasate intr-un tarif unic.

Taxa de autorizare din domeniul inspectiei in constructii (150 lei), pentru evaluarea documentatiei tehnice aferente dispozitivelor medicale (30-210 euro/aparat), de avizare sanitara a substantelor si produselor noi (10 lei) si de emitere de atestate operatorilor de masurare a energiei electrice (1.000-2.500 lei) au fost eliminate.

Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea a anuntat in luna aprilie ca vor fi anulate 36 de taxe si tarife parafiscale si comasate 143 de taxe, cele mai multe urmand sa fie eliminate, respectiv 60 de taxe si tarife, de la Ministerul Mediului.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#bani, #boc, #ce, #fmi, #guvern, #investitii , #stiri FMI