Hossu: FMI, de acord cu modificarea Codului Muncii

Vineri, 28 Ianuarie 2011, ora 12:23
1783 citiri
Hossu: FMI, de acord cu modificarea Codului Muncii

Liderul Cartel Alfa Bogdan Hossu a spus vineri ca, chiar daca Fondul Monetar International (FMI) nu a cerut cu prioritate modificarea Codului Muncii, nu crede ca fara aprobarea Fondului "s-ar fi pus vreun text care nu corespunde intereselor lor".

Si astazi (vineri, n.r.) au spus acelasi lucru, ca nu au cerut cu prioritate modificarea Codului Muncii. Deci, ei declara si ne-au declarat si noua ca nu au cerut, dar intrucat exista un articol in scrisoarea Guvernului catre FMI si intrucat in scrisoare se pun lucruri care sunt negociate intre cele doua parti, nu cred ca fara aprobarea Fondului s-ar fi pus vreun text care nu corespunde intereselor lor (...) Este clar ca a fost o intelegere sau o cerere la care Fondul a subscris din acest punct de vedere", a declarat Hossu, la iesirea de la discutiile cu reprezentantii FMI.

Potrivit acestuia, anumite cerinte ale Fondului Monetar International nu sunt in spiritul eficientizarii, ci sunt legate de anumite interese.

"Anumite cereri care s-au facut de pe partea Fondului sunt, clar, nu in spiritul unei eficientizari sau unei corectitudini legate de buna functionare.

Si cel mai banal exemplu este faptul ca, fiind in situatie de criza, fiind intr-o cadere absoluta, avand probleme majore pe Pilonul I de pensii, Fondul a facut presiuni si face in continuare ca sa se faca transferuri de la bugetul Pilonului I de pensii catre Pilonul II (...)

Interesele lor legate de acest lucru sunt clar interese reflectate ori de banci ori de companii multiunationale care au interese in domeniul de utilizare a banilor nostri, daca vreti", a adaugat liderul sindical.

#modificarea Codului Muncii, #fmi, #hossu, #Fondul Monetar International , #stiri FMI