Hossu: vom face lobby pe langa parlamentari sa respinga scrisoarea catre FMI

Joi, 20 Mai 2010, ora 17:57
1029 citiri
Hossu: vom face lobby pe langa parlamentari sa respinga scrisoarea catre FMI

Liderul confederatiei Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat ca din discutiile de la Ministerul Finantelor nu rezulta o speranta de imbunatatire a scrisorii de intentie catre FMI, astfel ca sindicalistii vor face lobby pe langa parlamentari sa respinga documentul in Parlament, transmite Mediafax.

Din perceptia pe care a avut-o Bogdan Hossu, guvernantii nu vor sa schimbe scrisoarea de intentie catre Fondul Monetar Interntional (FMI), respingand astfel propunerile facute de sindicate, cum ar fi impozitarea diferentiata a salariilor si pensiilor.

Bogdan Hossu a precizat ca premierul Emil Boc le-a spus sindicalistilor in cadrul intalnirii ca nu renunta la masurile de austeritate, chiar daca asta insemnaa sa cada Guvernul.

Presedintele confederatiei a precizat ca miercuri, 26 mai, va avea loc o intalnire cu guvernantii inaintea adoptarii scrisorii de intentie catre FMI, dar crede ca nimic din ce a propus Executivul nu va fi modificat.

Ministerele Finantelor si Muncii vor continua discutiile cu sindicatele pana miercuri, cand Guvernul va aproba scrisoarea FMI, si vor accepta propunerile acestora doar daca sunt argumentate, dar acum exista opinii total diferite privind modul de reducere a cheltuielilor, a afirmat premierul Emil Boc.

El a aratat, la finalul intalnirii cu sindicatele, organizata la sediul Ministerului Finantelor, ca exista puncte de vedere total diferite in ceea ce priveste majorarile de taxe, care ar fi cerute de sindicate, si mentinerea taxelor la nivelul actual, dar reducerea cheltuielilor bugetare, varianta pentru care se pronunta Guvernul.

"Guvernul este receptiv, dar nu poate fi orb la realitatile economice", a spus Boc.

Liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, spunea, inaintea discutiilor de la Ministerul Finantelor, ca sindicalistii vor iesi in strada mai devreme de 31 mai daca Guvernul isi asuma raspunderea pe masurile de reducere a cheltuielilor bugetare, anuntand actiuni ample de protest in ziua cand se va discuta motiunea de cenzura in Parlament, adica in aproximativ o saptamana.

Premierul Emil Boc a anuntat, miercuri, in sedinta Cabinetului, ca Guvernul intentioneaza sa isi asume raspunderea in fata Parlamentului pentru masurile de reducere a cheltuielilor bugetare.

Liderii PNL si PSD au anuntat ca o eventuala asumare a raspunderii Guvernului pentru masurile convenite cu FMI va fi urmata, probabil, de o motiune de cenzura. 

Surse guvernamentale declarau, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca Guvernul nu are in vedere sa renunte la reducerea cu 25% a tuturor salariilor si cu 15% a pensiilor, dar ar mai putea exista unele corectii legate de anumite indemnizatii sau privind pensiile sociale minime, care ar putea ramane neafectate de masurile de austeritate. 

#hossu, #lobby, #fmi, #parlamentari , #stiri FMI