Imprumutul de la FMI va sufoca economia

Miercuri, 11 Martie 2009, ora 12:46
1792 citiri
Imprumutul de la FMI va sufoca economia

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat miercuri ca un acord cu FMI in conditii care ar sufoca economia si investitiile ar fi ca o chimio-terapie care nu face bine decat pe termen scurt, social-democratul sustinand si ca deficitul bugetar ar trebui sa fie stabilit la o cifra mai mare de 2%.

Geoana a pledat din nou pentru contractarea unui acord cu FMI doar in conditiile in care masurile sociale si investitiile sa nu fie sacrificate.

"Daca va fi nevoie, vom face un acord cu FMI in conditiile si termenii care sa corespunda preocuparilor noaste de a nu sacrifica economia, socialul, investitiile pentru ca altfel riscam sa ajungem la un tratament similar celui de acum zece ani si care e un fel de chimioterapie care nu face bine decat pe termen scurt", a declarat el.

Totodata, presedintele social-democrat crede ca este nevoie de stabilirea deficitului bugetar la o cifra mai mare de 2%, aratand ca UE si-a flexibilizat in aceste conditii de criza cerintele obtinerii unui deficit mic.

Geoana a spus ca va fi extrem de greu sa sustinem deficitul stabilit prin buget, pentru ca ar putea duce chiar la "condamnarea Romaniei la o recesiune dura". "Ar trebui sa ne gandim daca nu mergem pe un deficit mai mare, care sa fie extrem de scrupulos urmarit", a mai adaugat presedintele Senatului.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat marti ca regreta ca inceputul discutiilor cu FMI este "in ceata si mister" si a facut apel catre PDL pentru mai multa transparenta, reiterand ca un acord cu Fondul trebuie sa vina doar dupa un pachet de masuri anticriza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
#bugetar, #condamnarea, #deficit, #economia, #fmi, #geoana, #imprumut, #investitii, #masuri, #recesiune , #stiri FMI