Incepe testarea celor doi candidati la sefia FMI

Marti, 21 Iunie 2011, ora 11:38
1154 citiri
Incepe testarea celor doi candidati la sefia FMI

Lagarde si Carstens, singurii ramasi in cursa pentru sefia FMI, incep astazi seria de interviuri, conform NewsIn. Cine va castiga?

Ministrul francez de finante Christine Lagarde, in varsta de 55 de ani, este considerata favorita pentru a fi aleasa director al Fondului, luna aceasta.

Guvernele europene, dar si tari din Africa si Orientul Mijlociu, si-au exprimat sustinerea fata de ea. In plus, numai blocul european detine circa o treime din voturile din Consiliul de Administratie al FMI.

Singurul sau rival este guvernatorul bancii centrale a Mexicului, Agustin Carstens, in varsta de 53 de ani, care a admis saptamana trecuta ca sansele lui Lagarde sunt "destul de mari". El se bazeaza pe sustinerea guvernelor din America Latina.

"Nu ma pacalesc singur. Este ca inceperea unui meci de fotbal cu scorul 5-0", a declarat Carstens la Institutul Peterson pentru Economie Internationala.

Candidatul mexican a avertizat, insa, ca desemnarea unui candidat european ar putea duce la un conflict de interese, tinand cont de criza cu care se confrunta tarile din UE. "Am putea avea o situatie in care cei creditati domina institutia", a subliniat el.

Marti, Carstens urmeaza sa mearga la Washington, pentru interviul sau cu conducerea FMI. Lagarde urmeaza sa aiba o intalnire similara joi.

#christine legarde, #agustin carstens, #fond monetar international, #sef fmi , #stiri FMI